Monchoutaart basisrecept met Bastogne bodem

Monchoutaart kan je heel gemakkelijk zelf maken zonder pakjes van Dokter dinges of wie dan ook. De pakjes zijn trouwens helemaal niet slecht van smaak, laat dat duidelijk zijn. Je hebt ze alleen helemaal niet nodig, dat is meer waar ik over struikel.

Op deze pagina beschrijf ik het basisrecept voor Monchoutaart. De bodem maken we heel eenvoudig met lekkere Bastogne koekjes. Wil je alleen weten hoe je de bodem maakt? kijk dan even in deze post

Je kunt er nog allemaal lekkere dingen aan toevoegen, zoals vers fruit, fruit uit een blikje, chocolade, versierfrutsels etc. maar laten we even beginnen met het basisrecept voor Monchoutaart. De varianten komen later natuurlijk ook op deze site.

Dit recept is prima voor een taartvorm van 24 cm doorsnede (dus 8 a 10 punten heerlijke zelfgemaakte taart)

Ingrediënten Monchoutaart

  • 200 gram MonChou
  • 250 ml slagroom
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje klop fix

Voor de Bastogne bodem

  • 200 gram Bastognekoekjes
  • 75 gram boter

Voor de topping van de taart

  • Blikje vlaaifruit, verse aardbeien, mango, perzik, mandarijntjes, fruitsalade, verse kiwi, kies iets lekkers….

Hoe maak je zelf Monchoutaart met koekjesbodem?

  • Doe de Bastognekoekjes in een kom en verkruimel de koekjes
Bastognekoekjes afwegen
Bastognekoekjes afwegen
  • De boter laten smelten in een pannetje (of even kort in magnetron)
  • De boter bij de koekkruimels doen en goed door elkaar roeren
  • Leg een stuk bakpapier op de taartbodem en doe dan de ring er omheen, zo blijft je bodem straks nooit plakken
  • Doe nu de koekkruimels in de taartvorm en verdeel de kruimels en duw het goed aan met de bolle kant van een lepel
  • Zet de taartbodem nu vast in de koelkast
  • Doe de MonChou in een kom en meng met de witte basterdsuiker
MonChou en suiker goed mengen
MonChou en suiker goed mengen
  • In een andere kom de slagroom met klop fix stijf kloppen
  • Meng nu de slagroom door het MonChou mengsel (kan ook rustig met de mixer)
MonChou en slagroom
MonChou en slagroom door elkaar mixen
  • Stort het mengsel nu op de taartbodem en verdeel het mengsel netjes
basisrecept monchoutaart
verdeel het mengsel netjes over de bodem
  • Zet de Monchoutaart nu weer in de koelkast en probeer er 3 uur vanaf te blijven…
  • Na 3 uur is de taart al redelijk stijf en kan je topping toevoegen, kies gewoon wat je lekker lijkt, vers fruit of een blikje vlaaifruit is altijd goed.
  • Nog 1 uurtje geduld hebben (totaal dus 4 uur wachten en smachten)
  • Nu kan je de taartring losmaken en de taart aansnijden

Als iemand nog leuke tips heeft, laat het dan weten via de commentbox hieronder

Ik heb er lekker veel foto’s bij gedaan zodat het voor iedereen duidelijk is wat er moet gebeuren, veel plezier met het maken van je eigen zelfgebakken taart zonder oven.

8 Comments

      • Hoi hoi,
        Als je zakje klop fix bekijkt is het een versteviger voor 250 ml slagroom. Moeten er niet 2 zakjes klop fix in? Want je doet 200 gr monchou en 250 ml slagroom.
        Groeten Corriene

  1. Hallo, Zelf gebruik ik geen klop fix, maar een paar blaadjes gelatine (3)opgelost in pl/min 100 ml water. En een theelepel vanille extract.
    Suc6 Visser.
    Groeten Fre

  2. Hallo,

    Alhoewel de smaak perfect was, zakte de taart na uren in de koelkast gelijk in.. heel jammer want daardoor zag het er niet zo smakelijk uit. Ik zou dus inderdaad het recept aanpassen en gelatineblaadjes toevoegen. Ik heb precies het recept gevolgd en echte monchou gebruikt, daar kan het dus niet aan liggen. Mijn familie keek me echter wel raar aan toen ik zei dat ik geen gelatine blaadjes had gebruikt.

  3. Het recept al meerdere malen gebruikt en het blijft een favoriet hier in huis. Een elke keer zakte het bij mij ook in, maar volgens mij lag dat aan de slagroom, waarschijnlijk te lang door geklopt.
    Meestal doe ik 3 kleuren bessen (rode, witte en zwarte) op de Monchoutaart. Het ziet er mooi uit en zorgt er ook voor dat de taart niet te zoet is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*