Hoe maak je heel eenvoudig een taartbodem met Bastogne koeken? Het antwoord is echt super eenvoudig. Koekjes verkruimelen, boter erbij doen, roeren en klaar ben je. Daar komt het in het kort op neer. Omdat deze bodem zo vaak gebruikt gaat worden op deze site maak ik er even een aparte blog van, zodat je het altijd terug kan vinden, ook voor eigen zelfverzonnen taarten.
Van elke stap is er een foto dus er kan maar weinig mis gaan volgens mij
Met dit recept kan je een bodem maken voor een taartvorm van 24 cm, dat is wel belangrijk om te vermelden (en dat miste ik toen ik zelf ooit op zoek was naar een makkelijk recept voor taartbodems)
Tip: doe een stuk ovenpapier op de bodem van je taartvorm, dan de ring om de bodem doen, dan blijft de bodem van je taart nooit aan je taartvorm plakken.
Ingrediënten taartbodem van Bastogne koeken
- 200 gram Bastognekoeken
- 75 gram boter
Ja, het lijkt wat karig maar meer heb je echt niet nodig voor een lekkere taartbodem
Hoe maak je een taartbodem van Bastognekoeken?
- Doe de koekjes in een kom en verkruimel de koekjes, als je een kleuter hebt rondlopen dan helpen ze je graag bij dit klusje

- Doe de boter in een pannetje en smelt de boter

- De gesmolten boter bij de verkruimelde koekjes doen

- Even goed doorroeren

- Doe het mengsel nu in de taartvorm (denk aan stuk bakpapier op de bodem, zie ook de tip)

- Met de bolle kant van een lepel verdeel je de koekkruimels over de bodem

- Stevig aanduwen met de lepel
- Zet de taartvorm nu even in de koelkast
Nu kan je verder met het maken van de eigenlijke taart, maar de bodem heb je vast klaar! Ik gebruik deze bodem graag bij het maken van een lekkere Monchoutaart. Zie ook basisrecept Monchoutaart
Deze bodem is ook perfect voor kwarktaart, en eigenlijk alle taarten die niet meer in de oven hoeven. Super eenvoudig maar wel echt super lekker. Was alles in het leven maar zo simpel als het maken van een taartbodem 😉
Hallo,
Ik ga hem morgen proberen de bodem en daarop doe ik een Bavorais mix. Beetje het zelfde idee als kwark maar dan alles zelf gemaakt. Groeten, Cynthia
klinkt lekker, misschien nog iets luchtiger dan met kwark? Krijg spontaan trek
Ik maak zo een chocoladefondanttaart met Bastogne bodem.
Heel simpel, alleen slagroom en pure chocolade, heerlijk!
Ik probeer het zo met kokosolie omdat mijn dochter koemelkallergie heeft. Ben benieuwd!
ben benieuwd of het is gelukt. Er zijn heel wat mensen met koemelkallergie dus wie weet kan je anderen ook helpen als het lekker is geworden!
Laxtosen vrij kopen
Zo, net twee bodems gemaakt. Ben benieuwd. Wel een rotwerk om de koeken te verkruimelen zeg. Heb er zere handen van 😉 Iemand daar nog tips voor?
in een hersluitbaar plastic zakje en met een deegroller er over heen 🙂
theedoek over het zakje en er lekker op los staan met o.a. een deegroller of grote hamer. 🙂
of gewoon langs een rasp halen
Neem kandijkoeken van de Dekamarkt, die zijn wat minder hard maar wel bros
Handige tip Marina. Bedankt voor het delen!
Palle koekjes in een plastoc zak en rollen met de deegroller. Klaar!
Ik doe alles in de keuken machine, en in 1 minuut heb je de koeken verkruimeld.?
In plastic tas en dan met deegroller of fles rollen.
wat ik zelf had uitgevonden ,gewoon je koekjes raspen even kijken welke gaatjes je gebruikt
In een plastic zakje doen met een druksluiting.even grof stuk maken en dan met de deegroller er overheen,even schudden en weer flink roller,of in de keukenmachine doen
ja even in een oude koffie molen een paar tikjes en klaar is kees
Gebruik een deegroller
Kan je deze bastigne taartbodem ook met vulling in de oven bakken ? Heel erg bedankt voor een antwoord !
Groeten, Ati.
Jazeker. Ik doe dat haast altijd. Vandaag nog NewYorker Cheescake ermee gemaakt in de oven?
De de koekjes in een theedoek .dan met de deegrollen er over ?
Koekjes in een ziplockbag en dan met de deegroller of een grote pan. Geen troep. Nog makkelijker is met een keukenmachine.
Ben bezig met een monchou ijstaart. Wordt volgens mij erg lekker.
Ik wil graag een bodem met rand, gaat dat ook met bovenstaand recept?
is wel mogelijk als je heel veel meer koek gebruikt en eerst de platte bodem maakt. Daarna tegen de ring de kruimelmix tegen de ring opbouwen. De rand moet je wel wat dik houden anders val het uit elkaar als de ring verwijderd wordt.
Je bent dus veel meer tijd en koek kwijt en heb de nodige geduld nodig.
Is het aan te raden om deze bodem bij een aardbeientaart te gebruiken? Beetje custard vulling en verse aardbeien?