Zelf aardbeien kwarktaart maken

De lekkerste taarten maak je zelf. Deze taart is ook nog eens heel eenvoudig zelf te maken en je hebt er geen oven bij nodig, wat wil een mens nog meer? (antwoord: meer taart)

Aardbeien kwarktaart is denk ik de meest gemaakte kwarktaart. Niet zo raar: aardbeien zijn in de zomer goed verkrijgbaar en de frisse zomerse taart smaakt heerlijk bij oplopende temperaturen. Enne…. Wie lust er nou geen aardbeien?

Het lekkerste is het om verse aardbeien te gebruiken maar ook aardbeien in blikjes (de vlaaivulling variant) is prima van smaak en ook in de diepvries kan je aardbeien vinden, dat is vooral in de winter nog wel eens handig als je moeilijk aan verse aardbeien kan komen.

Met dit recept maak je een kwarktaart voor 9 personen (taartvorm 24 cm)

Ingrediënten verse aardbeien kwarktaart

  • 500 gram verse aardbeien
  • 1 klein kopje sinaasappelsap
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 8 blaadjes gelatine
  • 200 gram Bastogne koek
  • 75 gram boter

Zelfgemaakte aardbeien kwarktaart, hoe doe je dat?

  • Begin met het maken van de Bastognekoek bodem
  • Koekjes verkruimelen, boter smelten, mengen en in de bakvorm verdelen
  • Koekjes goed aandrukken met de bolle kant van een lepel (uitgebreidere informatie over deze taartbodem zie deze pagina)
  • Bakvorm met taartbodem in de koelkast zetten
  • Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en hou ongeveer 9 aardbeien apart
  • De rest van de aardbeien in kleinere stukjes snijden

gesneden aardbeien

aardbeien snijden voor de kwarktaart

  • Laat de gelatine in een kom koud water weken (5 minuten)
  • In een pannetje sinaasappelsap verwarmen, van het vuurhalen als het goed heet is
  • Gelatine uitknijpen en oplossen in sinaasappelsap, blijf roeren tot alle gelatine opgelost is, daarna rustig even laten afkoelen
  • In een kom de kwark mengen met de basterdsuiker, aardbeien en sinaasappelsap
  • In een andere kom de slagroom stijf kloppen
  • De slagroom door het kwarkmengsel scheppen (niet als een malle gaan kloppen, gewoon rustig door elkaar spatelen)
  • Verdeel het mengsel over de taartbodem, glad strijken met de spatel
  • In de koelkast minimaal 3 uur laten opstijven
  • Garneer de taart met de aardbeien die apart hebt gehouden

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om de aardbeien die in de taart gaan te pureren. Ik hou ze liever in kleine stukjes, dan proef ik meer echte aardbei maar pureren kan ook met behulp van een blender of staafmixer.

 

Latest Comments

  1. Pieter
  2. monique
    • admin
  3. Roos en Nick
    • admin
  4. Judith

Leave a Reply