Recept kwarktaart met frambozen en aardbeien

Kwarktaart met aardbeien en frambozen is heel eenvoudig te maken, en je hebt er geen oven bij nodig. De bodem maken we van eenvoudige biscuitjes, dus een lekkere knapperige bodem.

Voor de vulling kan verschillende soorten fruit gebruiken. Ik kies graag voor aardbeien (in ieder geval in de zomer als de aardbeien zo uit de volle Hollandse grond komen) Frambozen zijn ook altijd erg lekker dus moeten er natuurlijk ook doorheen. Let op: je moet wel een paar stukjes fruit apart houden voor de garnering.

Het moeilijkste van het maken deze kwarktaart is het wachten, de taart moet ongeveer 3 uur de koelkast in om verder op te stijven. De neiging weerstaan om net iets te vroeg vast een stukje te gaan testen en proeven is moeilijk.

Ingrediënten voor kwarktaart met frambozen en aardbeien

Voor de bodem:

biscuitjes voor de taartbodem

biscuitjes voor de taartbodem

  • 200 gram heel gewone goedkope biscuitjes
  • 100 gram roomboter

Voor de vulling

  • 250 gram aardbeien
  • 150 gram frambozen
  • 1 sinaasappel om uit te persen
  • 500 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram basterdsuiker (witte)
  • 10 blaadjes gelatine (ja, echt 10)

Hoe maak je kwarktaart met vers rood fruit?

  • De biscuitjes verkruimelen
  • De boter smelten in een pannetje op laag vuur
  • Als de boter helemaal gesmolten is dan de koekkruimels mengen met de boter
  • Een taartvorm klaarzetten met een stuk bakpapier op de bodem (zie foto)

bakpapier voorkomt het vastkleven van je taartbodem aan de bakvorm

bakpapier voorkomt het vastkleven van je taartbodem aan de bakvorm

  • Nu de koekkruimels over de bodem verdelen en met de bolle kant van een lepel stevig aandrukken
  • Zet de bodem vast in de koelkast, dan kan de bodem vast hard en knapperig worden
  • Maak het fruit schoon
  • 200 gram aardbeien en 100 gram frambozen met een staafmixer pureren (de rest van het fruit is voor het garneren)
  • Gelatine laten weken in koud water (5 minuten)
  • Sinaasappel uitpersen
  • Sinaasappelsap in een pannetje doen en verwarmen
  • Gelatine uitknijpen en bij het warme sinaasappelsap doen en roeren tot alle gelatine is opgelost
  • Haal het sap van het vuur en laat verder afkoelen
  • Klop de slagroom stijf in een kom
  • In een andere kom de kwark met de basterdsuiker en de fruitpuree en sinaasappelsap mengen
  • Spatel hier de opgeklopte slagroom doorheen
  • Verdeel dit mengsel over de biscuit taartbodem
  • Zet de kwarktaart 3 uur in de koelkast
  • Garneer de aardbeien frambozen kwarktaart met de overgebleven aardbeien en frambozen
  • Eet smakelijk!

Latest Comments

  1. grietje 81
  2. Jip

Leave a Reply