Monchoutaart met kersen maken

Natuurlijk kan je een taart kopen als je jarig bent, maar is het niet veel leuker om zelf een taart te maken? Het is goedkoper dan gebakjes kopen en duurder dan een slagroomtaart uit de vriezer maar eerlijk is eerlijk die zijn eigenlijk niet te eten. Nee, dan is het veel leuker en lekkerder om zelf een taart te bakken. Bakken is eigenlijk niet helemaal het juiste woord, voor dit recept heb je namelijk helemaal geen oven nodig!

Ingrediënten voor de lekkerste Monchoutaart met kersen

  • 200 gram MonChou
  • 250 ml slagroom
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje klop fix
  • 1 blikje vlaaifruit met kersen

Voor de koekbodem van digestive  biscuits

  • 200 gram digestive biscuits
  • 75 gram roomboter

monchoutaart met aardbeien of kersen

Monchoutaart met vlaaifruit (in dit geval aardbeien in plaats van kersen) Geen idee waar dat ene stukje is gebleven….

Hoe maak je snel een lekkere Monchoutaart met kersen?

  • Verkruimel de digestive koekjes in een kom
  • Smelt de boter in een steelpannetje en doe de gesmolten boter bij de koekkruimels
  • Alles goed door elkaar mengen, het ziet er dan uit als een kruimelige massa
  • Doe een stuk bakpapier onder in de springvorm en sluit de rand (zo blijft de bodem van de Monchoutaart niet plakken aan de bodem van je taartvorm)
  • Stort de koekkruimels nu in de taartvorm en verdeel het netjes en druk alles goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de bakvorm nu in de koelkast, dan kan de bodem vast een beetje opstijven
  • Doe de MonChou in een kom en roer los met de basterdsuiker
  • Klop in een andere kom de slagroom met de klop fix stijf
  • Nu de slagroom door de MonChou roeren
  • Het mengsel netjes over de taartbodem verdelen en weer in de koelkast zetten
  • Na minimaal 2 uur kan je de kersen vlaaivulling op de taart doen
  • Nog even een uurtje in de koelkast (dan zijn de kersen ook lekker koel)
  • Nu kan je springvorm openmaken en de taart aansnijden

monchoutaart

monchoutaart met aardbeien is ook heel lekker maar de versie met kersen is ook niet te versmaden

Lekker, niet veel werk, en zonder oven

Het voordeel van Monchoutaart is dat je er geen oven bij nodig hebt. Dat is helemaal handig als je veel taarten wil maken, je kunt vaak best een paar taarten kwijt in een koelkast (of die van de buurvrouw) maar 3 taarten op rij bakken in een kleine oven…. Ik geef het je te doen. Onderstaand recept is goed voor een taartvorm van 24 cm. Dus ongeveer 8 flinke punten, of 10 kleine punten.

Help! De kinderen willen taart maken

Een ander voordeel is de eenvoud van deze heerlijke zoete taart: super eenvoudig om zelf te maken. Zelfs kinderen kunnen prima zelf deze taart maken. Dan is het ook wel prettig dat ze niet met hun vingertjes aan de bloedhete oven hoeven te komen. Misschien even helpen met afwegen maar verder kunnen ze zelf lekker hun gang gaan.

Leave a Reply