Monchoutaart met advocaat en lange vingers bodem

Advocaat, dan denk je misschien meteen aan een bejaardenhuis rond Pasen maar je kunt met advocaat ook heerlijke taarten maken. Voor deze makkelijke taart heb je geen oven nodig. Een koelkast en taartvorm volstaan! Lekker makkelijk taartje dus. Steel de show met je zelfgemaakte monchoutaart.

Bodem van lange vingers

Op deze site staat al een recept voor een koekbodem, die is heel eenvoudig om zelf te maken maar veel eenvoudiger dan een bodem van lange vingers ga je niet vinden. Het is gewoon een kwestie van de lange vingers verspreiden over de bodem van je bakvorm en een beetje passen meten en breken. Zorg dat je niet al te grote gaten krijgt, dan komt het helemaal goed met deze advocaattaart.

 

Ingrediënten voor advocaattaart

  • 1 pak lange vingers
  • 150 gram MonChou
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 1 klein blikje met halve perziken
  • 6 blaadjes gelatine
  • 200 ml advocaat

met advocaat kan je een heerlijke monchoutaart maken

met advocaat kan je een heerlijke monchoutaart maken. foto: By M0tty (Own work) [CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons

Hoe maak je taart advocaat MonChou taart?

  • Leg de gelatine in een bakje met koud water te weken (5 minuten)
  • Het blik met perziken openmaken en het sap opvangen in een steelpannetje (1 klein kopje is meer dan genoeg) en verwarm het sap
  • Als het sap goed warm is doe je gelatine erbij en dan even roeren tot de gelatine opgelost is, dan laten afkoelen
  • 4 halve perziken in heel kleine blokjes snijden
  • Klop de slagroom stijf met de suiker erbij
  • De MonChou even een beetje losroeren, dan de slagroom erbij doen samen met de advocaat
  • Spatel de MonChou, slagroom en advocaat voorzichtig door elkaar
  • De blokjes perzik en het sap met de gelatine toevoegen en nog even omscheppen zodat de gelatine en het fruit mooi over de massa verdeeld is.
  • De taartvorm invetten en de bodem bekleden met lange vingers
  • Dan het MonChou mengsel over de bodem verdelen
  • Zet de bakvorm in de koelkast (minimaal 2 uur van af blijven!!)
  • Als laatste de taart decoreren met de overgebleven perziken (schijfjes van snijden)

Veel plezier met dit lekkere eenvoudige recept

 

Latest Comments

    • admin
    • admin

Leave a Reply