Mega machtige chocoladetaart van pure chocolade

Zin om een super zware machtige taart te maken, een heerlijke chocoladetaart en dan ook nog eens zonder oven? Dan moet je absoluut deze taart eens een keer maken. Ik maak hem met pure donkere chocolade, en dan versier ik hem met witte chocolade snippers. Dan ziet het er prachtig uit, en het smaakt goddelijk.

De taart met de meeste calorieën?

Deze taart is bepaald niet bedoeld voor mensen die proberen een paar kilo af te vallen. Hij zit bomvol calorieën en valt zwaar. Snij daarom echt kleine puntjes want zelfs na een klein puntje zit je al snel helemaal vol. Je kunt het ook positief bekijken: pure chocolade is wel lekker gezond.

Het zou kunnen helpen om het slechte cholesterol te laten dalen, het is goed voor de bloeddruk, en chocolade zit vol met antioxidanten. Enne oh ja, het zou je ook een vrolijk gevoel geven (bevat serotonine en het stimuleert de productie van endorfine) Laat je niet gek maken door bovenstaande voordelen van chocolade, het staat niet voor niets niet in de schijf van 5 maar het helpt wel prima om geweten te sussen…. 😉 Meer over gezondheidsaspecten van chocolade lees je hier

Ingrediënten voor pure chocoladetaart

  • 500 gram pure chocolade
  • 5 dl slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • Scheutje amandellikeur (zoals bijvoorbeeld Amaretto)
  • 1 kleine reep witte chocolade

Voor de bodem:

  • 200 gram digestive biscuits
  • 75 gram roomboter

Hoe maak je de lekkerste chocoladetaart zonder oven?

  • Begin met het maken van de bodem, de koekjes eerst verkruimelen
  • In een pannetje even de roomboter smelten en de gesmolten boter vermengen met de koekkruimels
  • De springvorm bekleden met bakpapier en dan de ring sluiten (papier zit nu mooi klem op de bodem
  • De koekkruimels in de bakvorm doen, verdelen en aanduwen met de bolle kant van een lepel
  • Zet de bakvorm even in de koelkast, dan kan hij opstijven
  • De chocolade in stukjes breken en au-bain-marie laten smelten
  • Ondertussen de slagroom stijf kloppen (met de suiker bij de slagroom)
  • Dan de gesmolten chocolade en een scheut amaretto bij de slagroom voegen en alles kort door elkaar spatelen
  • Het chocolade slagroommengsel in de bakvorm gieten op de bodem die al een beetje stijf is geworden
  • Mengsel glad strijken en netjes verdelen
  • Zet de bakvorm nu een nachtje in de koelkast
  • Voor het serveren met een scherp mes mooie krullen schrapen van de witte chocolade, dat is een schitterende decoratie van je mega machtige chocoladetaart

Veel plezier met dit makkelijke chocoladetaart recept

 

Latest Comments

  1. linda adam
  2. Sigrid
  3. Lilly Post
  4. Nadine

Leave a Reply