Mascarponetaart met munt chocolade en Cafe Noir koekjes bodem

Voor dit recept heb je geen oven nodig, alleen maar een koelkast en even geduld.

Mascarpone is een lekkere verse roomkaas en het is de basis voor de meest lekkere taarten. Je kunt er veel kanten mee op: je kunt er fruitige varianten mee maken, zowel met vers fruit als met een blikje vlaaivulling maar je kunt ook denken aan varianten met chocolade. Zo rond Pasen kan je de taart prima versieren met paaseitjes en rond kerst kan je van die chocolade kerstboompjes gebruiken ter decoratie.

Ik kies deze keer voor een vrij unieke variant (nou ja, dat denk ik dan) ik maak de bodem van gemalen cafe noir koekjes en ik steek van die after eight chocolaatjes in de taart. Super lekker heel apart.

Gebruik een bakvorm van 20 cm, dan is deze taart goed voor 6 personen

Ingrediënten voor deze Mascarponetaart

  • 1 pak café noir koekjes
  • 100 gram boter
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram klaverhoning
  • 4 eetlepels citroensap
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 doosje after eight (die vierkante munt chocolaatjes)
  • Paar takjes verse munt om mee te garneren

De taartbodem van Café Noir koekjes maken

  • Verkruimel de koekjes tot het bijna poeder is (maak je geen zorgen over een paar grotere stukjes, komt helemaal goed)
  • Boter smelten in een pannetje
  • Meng de koekkruimels met de boter
  • Leg een stuk bakpapier over de taartbodem en sluit daarna de ring van de bakvorm
  • Verdeel de koekkruimels over de bodem en duw het goed stevig aan met de bolle kant van een lepel
  • Zet de taartvorm minimaal 30 minuten in de koelkast, dan kan de bodem lekker stevig worden

After eight 007 be uf

De mascarpone vulling voor de taart maken

  • Week de gelatine in een bakje koud water (5 minuten)
  • Verwarm een beetje citroensap in een pannetje
  • Knijp de gelatine uit en roer de gelatine door het citroensap, blijf roeren tot de gelatine helemaal opgelost is
  • Doe de mascarpone, Griekse yoghurt, en de klaverhoning in een kom en klop het door elkaar
  • Giet nu het citroensap met de opgeloste gelatine door het mengsel en roer nog even goed door
  • Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel het mascarpone mengsel over de bodem, weer netjes glad strijken
  • Zet de mascarponetaart in de koelkast en na 3 uur is de taart klaar. Die 3 uur in de koelkast is nodig om de taart goed op te laten stijven.
  • Snij de after eight chocolaatjes diagonaal door midden
  • Nadat de taart ongeveer een uur in de koelkast heeft gestaan steek ik de chocolaatjes al in de taart, dan is hij nog een beetje zacht, dan gaat dat lekker makkelijk. Gewoon kris kras in de taart steken of een leuk patroontje maken, maakt allemaal niks uit
  • Voor het serveren nog garneren met een paar blaadjes verse munt

 

Latest Comments

  1. Martine Bliek
  2. Deesz

Leave a Reply