Bastogne taartbodem

Hoe maak je heel eenvoudig een taartbodem met Bastogne koeken? Het antwoord is echt super eenvoudig. Koekjes verkruimelen, boter erbij doen, roeren en klaar ben je. Daar komt het in het kort op neer. Omdat deze bodem zo vaak gebruikt gaat worden op deze site maak ik er even een aparte blog van, zodat je het altijd terug kan vinden, ook voor eigen zelfverzonnen taarten.

Van elke stap is er een foto dus er kan maar weinig mis gaan volgens mij

Met dit recept kan je een bodem maken voor een taartvorm van 24 cm, dat is wel belangrijk om te vermelden (en dat miste ik toen ik zelf ooit op zoek was naar een makkelijk recept voor taartbodems)

Tip: doe een stuk ovenpapier op de bodem van je taartvorm, dan de ring om de bodem doen, dan blijft de bodem van je taart nooit aan je taartvorm plakken.

 

Ingrediënten taartbodem van Bastogne koeken

  • 200 gram Bastognekoeken
  • 75 gram boter

Ja, het lijkt wat karig maar meer heb je echt niet nodig voor een lekkere taartbodem

Hoe maak je een taartbodem van Bastognekoeken?

  • Doe de koekjes in een kom en verkruimel de koekjes, als je een kleuter hebt rondlopen dan helpen ze je graag bij dit klusje

bastogne verkruimelen

de bastogne koekjes verkruimelen, kinderen helpen je graag bij dit klusje

  • Doe de boter in een pannetje en smelt de boter

boter smelten

Boter smelten in een steelpannetje

  • De gesmolten boter bij de verkruimelde koekjes doen

boter bij de verkruimelde koekjes

doe de gesmolten boter bij de verkruimelde bastognekoeken

  • Even goed doorroeren

koekbodem taart

Gesmolten boter en de koekjes zijn nu door elkaar geroerd

  • Doe het mengsel nu in de taartvorm (denk aan stuk bakpapier op de bodem, zie ook de tip)

bakpapier op bodem van taartvorm

bakpapier op de bodem van je taartvorm doen voorkomt plakkende taartbodems

  • Met de bolle kant van een lepel verdeel je de koekkruimels over de bodem

verkruimelde koekjes op bodem van de taartvorm

verdeel de verkruimelde koekjes over de bodem van de taartvorm

  • Stevig aanduwen met de lepel
  • Zet de taartvorm nu even in de koelkast

Nu kan je verder met het maken van de eigenlijke taart, maar de bodem heb je vast klaar! Ik gebruik deze bodem graag bij het maken van een lekkere Monchoutaart. Zie ook basisrecept Monchoutaart

Deze bodem is ook perfect voor kwarktaart, en eigenlijk alle taarten die niet meer in de oven hoeven. Super eenvoudig maar wel echt super lekker. Was alles in het leven maar zo simpel als het maken van een taartbodem  😉

Latest Comments

  1. Cynthia Melaard
    • admin
  2. Indra
  3. Gerdien
    • admin
  4. M
    • admin
      • joke sk
    • Marina
      • admin
    • Erna de Groot
    • Frederique
    • Barbara Van der Linde
  5. Ati
    • Frederique
  6. Natasja
  7. Natasja
  8. Eugenie
    • joke sk

Leave a Reply