Arretjescake zonder ei

Arretjescake maken is voor de één pure nostalgie, voor de ander een woord om te googelen “wat is arretjescake?” Er zijn dus nog mensen die geen idee hebben wat het is.

Het is een heerlijke baggervette cake waar je geen oven bij nodig hebt. De cake maak je met simpele biscuitjes, boter, cacao, basterdsuiker en chocolade. Bepaald geen recept voor de slanke lijn maar wel verschrikkelijk lekker. Snij de plakjes niet al te dik, zo’n plakje is heel erg machtig. Er bestaan ook veel recepten voor Arretjescake met eieren er in, deze versie kan je dus maken zonder ei.

Er is een versie met ei, dat is eigenlijk de echte arretjescake en ook die staat natuurlijk op deze site.

Cake bakken zonder oven, het kan echt!

Het mooie van deze cake is dat je er geen oven bij nodig hebt. Wat je wel nodig hebt is een pannetje om de chocolade en de boter in te smelten en een cakeblik. Het blik zet je uiteindelijk in de koelkast en dan zal de chocolade en de boter weer opstijven. Dat zorgt voor de vaste structuur van de cake.

arretjescake maken

Arretjescake maken, dit is alles wat je nodig hebt

Ingrediënten Arretjescake zonder ei

  • 200 gram roomboter
  • 50 gram extra pure chocolade
  • 60 gram cacaopoeder
  • 200 gram biscuitjes (gewone goedkope, zonder suiker)
  • 200 gram bruine basterdsuiker

Hoe maak je arretjescake zonder ei?

  • Smelt de boter in een pannetje
  • Roer de basterdsuiker door de gesmolten boter
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie
  • Roer ook de gesmolten chocolade door de boter, samen met de cacao
  • Je hebt nu een donkere romige massa
  • Nu de biscuitjes verkruimelen en door de romige massa roeren
  • Vet een cakeblik in en doe er een bakpapiertje in (bodem en zijkanten)
  • Stort de helft van de arretjescake in wording in het cakeblik en duw alles heel stevig aan met een lepel
  • Nu de andere helft erbij doen en weer heel stevig aandrukken
  • Zet het cakeblik minimaal 2 uur in de koelkast zodat het kan opstijven
  • Haal na 2 uur de cake uit de cakevorm en snij met een nat warm mes in plakjes

Met arretjescake kan je ook lekkere nagerechten maken: wat dacht je van een plakje arretjescake met lobbige slagroom en een bolletje ijs? Of met verse aardbeien (met choco dip)?

 

Latest Comments

  1. Alberta51
    • admin
  2. miek
    • Vi
  3. Yvon
  4. yasmin
  5. yasmin

Leave a Reply