Arretjescake maken

Al eerder stond het recept voor arretjescake op deze site, maar dat was de versie zonder ei. Dit is de “echte” versie, compleet met ei. Dit is bij mijn weten de enige cake die je zonder oven kunt maken.

Op internet zie je vele recepten voor arretjescake voorbij komen. Soms zie je ze met margarine, ik doe dat niet in dit recept. We gaan snoepen, en dat doe je met de lekkerste producten dus ik ga voor 100% roomboter, dan doen we morgen wel weer een balansdag, vandaag is het een SAS-dag. (Schijt Aan Sonja, onze dieetgoeroe. Begrijp me goed, ik heb zeker geen hekel aan Sonja hoor, maar als ik iets lekkers maak dan doe ik het niet half, ik maak iets heel lekkers en dan geniet ik daar met volle teugen van en morgen en de rest van de week doe ik wel weer ‘normaal’)

Ingrediënten voor de lekkerste Arretjescake

  • 250 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 200 gram basterdsuiker (witte)
  • 200 gram simpele biscuitjes
  • 5 eetlepels cacao

lekkere cacao voor door de arretjescake

lekkere cacao voor door de arretjescake

Hoe maak je arretjescake?

  • In een kom de eieren en de suiker door elkaar roeren tot je een gladde massa hebt
  • Dan de cacao er doorheen roeren en blijf roeren tot alles mooi glad is
  • Ondertussen de boter in een pannetje op laag vuur laten smelten, het moet niet bruin worden
  • Als de boter gesmolten is roer je dat langzaam door het ei-suiker-cacao mengsel
  • Nu komt het leukste deel: de koekjes breken tot ze vrij klein zijn
  • Roer de gebroken biscuitjes door het mengsel en dan ben je al bijna klaar
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier of plastic keukenfolie
  • Schep je arretjescake mengsel in het cakeblik
  • Met de bolle kant van een lepel duw je alles heel goed aan, anders valt je cake straks te snel uit elkaar
  • Zet het cakeblik nu minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven
  • Haal de cake uit het blik als hij goed stevig aanvoelt en dan kan je de cake met een scherp mes in plakjes snijden en genieten van de lekkerste arretjescake die je ooit hebt gegeten

Cake bakken met kinderen

Dit is een super leuk recept om samen met je kinderen te maken. Vooral het breken van de koekjes is puur genot voor ze. Het is wel fijn dat je geen oven nodig hebt, zo kunnen ze deze cake op heel jonge leeftijd al helemaal zelf maken zonder dat ze met hun vingertjes aan de hete oven hoeven te komen. Wel even helpen met het afwegen van de ingrediënten. Misschien kan je beter iets meer koekjes gebruiken, op mysterieuze wijze is er na het breken van de koekjes altijd veel minder over….

neem gewoon de meest simpele biscuitjes die je kunt vinden voor arretjescake

neem gewoon de meest simpele biscuitjes die je kunt vinden voor arretjescake

Super machtige arretjescake

Let op bij het snijden van deze cake, hij is echt super machtig dus zorg voor kleine porties. Misschien kan je zelfs beter kleine blokjes snijden. Nou ja, kijk aar wat je doet, maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb!

Arretjescake als je zwanger bent

Let op: hoe lekker deze cake ook is, niet eten als je zwanger bent. In deze cake zitten rauwe eieren en dat raden de doktoren af voor zwangere vrouwen. Helaas pindakaas maar over een paar maanden kan het weer hoor. Je mag trouwens best eieren eten als je zwanger bent, maar dan moet zowel het eigeel als het eiwit gestold zijn. Arretjescake, tiramisu en bavarois kan je dus beter even laten staan tijdens de zwangerschap. Op deze site staat ook een recept voor arretjescake zonder ei.

 

 

Latest Comments

  1. janine

Leave a Reply